Jadłospis
JADŁOSPIS 29.07.- 31.07.2019 PDF Drukuj Email
Niedziela, 28 Lipiec 2019 18:13

 

 

 Informator ZDROWO JEMY, ZDROWO ROŚNIEMY

 

INFORMATOR 14 ALERGENÓW

 

 

 

 

 

 

 

 

 ŚNIADANIE 
 II ŚNIADANIE 
 OBIAD

 

Poniedziałek 29.07.2019


Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pasta rybna z zieleniną, papryka, ogórek małosolny, herbata owocowa
 

 

 

Pieczywo kukurydziane z masłem, ciasteczka zbożowe bez cukru, jabłko, herbata ziołowa

Zupa pomidorowa z ryżem na mięsie, makaron, sos truskawkowy, woda z cytryną

  Alergeny: 1,4,7Alergeny: 1,7
Alergeny: 1,7,9

 

Wtorek 30.07.2019


Pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane, pasta z wędliny z papryką wędzoną, ogórek zielony, pomidor
z cebulą, herbata

 

Wafle ryżowe z masłem i miodem, jabłko, herbata miętowa

Zupa owocowa z wiśni, ziemniaki, gulasz wieprzowy z warzywami, ogórek małosolny, woda z cytryną
 

Alergeny: 1,3,7
Alergeny: 1,7
Alergeny: 1,7,9

 

Środa 31.07.2019


Pieczywo mieszane z masłem, twaróg śmietankowy z czosnkiem, szynka drobiowa, papryka, pomidor, herbata

 

 

Koktajl porzeczkowy, płatki kukurydziane, herbata zielona


 

Zupa porowo-ziemniaczana z pestkami dyni, ryż, duszone udko z kurczaka z curry, groszek z marchewką na maśle, woda z miętą

 

Alergeny: 1,7
Alergeny: 1,7
Alergeny: 1,3,7,9,11

 

 -------------

 

 

  -------------

 

  -------------

 

    

 

  -------------

  -------------

 

  -------------

 

    

Do dyspozycji dzieci jest woda źródlana bez ograniczeń.
Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie. 

 


Numery alergenów występujących w posiłkach:

1.        Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut).

2.        Skorupiaki i produkty pochodne.

3.        Jaja i produkty pochodne.

4.        Ryby i produkty pochodne.

5.        Orzeszki ziemne arachidowe i produkty pochodne.

6.        Soja i produkty pochodne.

7.        Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

8.        Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia).

9.        Seler i produkty pochodne.

10.        Gorczyca i produkty pochodne.

11.        Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.        Dwutlenek siarki.

13.        Łubin.

14.        Mięczaki.

 

 

Alergeny - więcej informacji

 

 

Podstawa prawna:
ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004

 


 

 

 


design:w3a.pl